Betonplaten

Betonplaten

Diverse soorten en maten betonplaten voor elke toepassing. Gebruik voor een goede verharding de betonplaat die daarbij hoort.


Megablokken

Megablokken

Megablokken voor het maken van scheidingswanden voor een silo of opslag. Diverse formaten leverbaar, zowel A als B-keus.

Keerwanden

Keerwanden

Wilt u een keerwand / silowand met of zonder grondwal toepassen. Voorzien van hak of juist zonder hak. Bekijk ze hier.

Bestrating gww

Bestrating gww

Een groot assortiment h-klinkers, betonklinkers ect. Zowel handmatige pakketten als machinaal. Eventueel ook aanbreng mogelijk.

Betonplaten van Timmerman Beton

Ondergrond betonplaten

Voor aanvang van het leggen van betonplaten dient u te weten op welke ondergrond de platen komen te liggen. Zandgrond, klei, veen op klei ect. Afhankelijk van het soort grond dient men de onder baan te prepareren. Zit u bijvoorbeeld op veengrond, dan is het advies om eerst een baan in meerdere lagen van gebroken puin te maken en goed af te trillen. Daarop dient u een zandbed aan te brengen. Weet u niet goed op welke soort grond u zit of dat de bodemgesteldheid voldoende draagkracht heeft, dan kunt u hiervoor het beste een deskundige inschakelen. De bodemgesteldheid is uiteindelijk bepalend voor de uiteindelijke draagkracht van de ondergrond. Laat u zich dus goed adviseren.


Het zand dient gelijk matig verdicht te worden. Dit kunt u doen door minimaal twee lagen grof wit zand aan te brengen en verdicht te worden, deze laag zand dient +/- 30cm dik te zijn. Het beste is om spuitzand te gebruiken, dit heeft een dikkere korrel en laat het water makkelijk door. Zo voorkomt u dat er water onder de betonplaten blijft staan. Het verdichten moet gebeuren met behulp van een trilplaat van minimaal 450kg. Het grondwaterpijl dient minimaal 0,5m lager te zijn dan het niveau van de betonplaten. Het egaliseren van de zandbaan kan het beste gebeuren met een laser bak. Op deze manier weet u zeker dat de baan super strak en vlak is. na het egaliseren dient de baan weer te worden afgetrild. Voor het plaatsen dient de toplaag van +/- 5mm weer los te worden gemaakt met bijvoorbeeld een hak. Hierdoor kan de betonplaat zich zich beter zetten in de ondergrond.  

Legmethode betonplaten
Er zijn verschillende manieren van leggen mogelijk. Zo kunt u de betonplaten zelf leggen of laten leggen. Dit kan op verschillende manieren:

Het laten leggen van de betonplaten kan vanaf de vrachtwagen met behulp van een vacuüm pomp. De kraan die op de trailer staat wordt verbonden deze vacuümpomp. U kunt ze ook zelf leggen met behulp van hijshaken. Vraagt u voordat u hijshaken gebruikt of u de juiste haken heeft. Elk formaat betonplaat kan namelijk voorzien zijn van een andere hijsvoorziening.

Bekijk hier het filmpje over betonplaten leggen

Voor het plaatsen van de betonplaten kan de plaats worden uitgezet met behulp van bijvoorbeeld piketten en metseldraad. Op deze manier weet u zeker dat de platen haaks tegen elkaar aan komen te liggen en recht in het werk komen. Tijdens het leggen is het aan te raden om de platen +/- 5mm uit elkaar te leggen. Deze voeg kan eenvoudig gecreëerd worden door gebruik te maken van afstandhouders. Belangrijk is om één afstandhouder per scheidslijn (tussen twee platen) te plaatsen op het smalste punt van de plaat. De afstandhouders niet direct verwijderen, maar wachten totdat alle betonplaten zijn gelegd. Vervolgens dient u de voegen in te vegen met met schoon, droog en grof zand. het invegen van de voegen zorgt voor een goede opsluiting van de platen. tevens dient u de betonplaten op te sluiten met bijvoorbeeld een opsluitband. Dit voorkomt verzakking aan de zijkant en houdt de platen keurig op zijn plaats.

Bereikbaarheid
Een goede bereikbaarheid van de losplaats is van zeer groot belang. De betonplaten 2x2 worden namelijk geleverd met een steentrailer met bestuurbare achterassen van +/- 18 meter lang. Een volgeladen trailer is ca. 50 ton en zal uitsluitend over voldoende verharde wegen rijden en vanaf voldoende verhard terrein lossen. Wilt u de betonplaten dus op een plek hebben waar de vrachtwagen moeilijk bij zou kunnen, dan dient u dit vooraf te melden, zodat er naar een passende oplossing gezocht kan worden. Wilt u de betonplaten laten lossen of leggen, dan is de bereikbaarheid dus heel belangrijk.

Keuze betonplaten
Er zijn verschillende soorten, afmetingen en afwerkingen van betonplaten. Hoe weet u nu welk type betonplaat voor u geschikt is? Uit zoveel soorten is de juiste keuze maken erg lastig. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel/mail of vul het contact formulier in.  

Offerte aanvragen

Naam *
Telefoonnummer *
Email adres *
Postcode *
Plaats *
Uw bericht... *

Welkom bij Timmerman Beton

Prijzen op de website
De genoemde prijzen zijn franco prijzen per volle vracht, doch afhankelijk van de afleverplaats. De genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.
Prijswijzigingen zet- en drukfouten voorbehouden.

Kijkt u ook eens op www.timmermansierbestrating.nl voor een volledig overzicht van ons bestratings- assortiment.

Voor de algemene verkoop en leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar de pagina: Algemene Verkoop en Leveringsvoorwaarden.


Stelconplaten

Ook voor stelconplaten bent u bij ons op het juiste adres. Vaak wordt de naam stelcon gebruikt voor alle betonplaten op zich, maar dit is een specifiek merk betonplaat.

Industrieplaten

De industrieplaten worden ook wel betonplaten of stelconplaten genoemd. De industrieplaat heeft een standaard formaat van 2x2 meter en wordt veel toegepast voor het verharden van bijvoorbeeld een terrein of opslag.